Dec 21, 2011

Nu dat weer


De rooje gaat niet weg. Ik ben bang dat hij in de gaten heeft gekregen dat we het vertrouwen in hem hadden opgezegd, hij heeft nu in een keer allerlei kleine mankementjes en een iets groter (lekkende stuurpomp). Zo kan ik hem natuurlijk niet verkopen. Maar er zijn nog wel een paar redenen waarom de rooje gaat blijven.
- De kosten die gemaakt moeten worden zijn te overzien.
- De kwalitiet van de auto is te goed om te gokken op een andere niet veel jongere auto die ook weer van alles heeft. Veel geld om een heel goede te kopen is er gewoonweg niet.
- Te meer ook omdat we zaken in huis ook weer moeten vernieuwen.
- De vaste kosten van de rooje zijn zo akelig laag, en we rijden bewust, dan mag een autorit best wat meer kosten. Alle alternatieven die we onderzochten betekenen minimaal twee keer zo hoge vaste kosten.

Life is like a rollercoaster.

1 comment:

BMWRoellie said...

Ha Thei,

Het makkelijkste moment om een auto weg te doen, is als deze echt op / stuk is (bijv. total-loss) en dan nog kan dit voor slapeloze nachten zorgen (kijk maar naar de Gouwje) op het vlak van emotionele herinneringen & avonturen...

Met de Zilvere heb ik een soortgelijk probleem als jij met de Rooje hebt: beide rijden gewoon goed&lekker (net zoals een oude schoen: ziet er niet meer zo mooi uit, maar voelt vertrouwd aan en loopt lekker)

Alleen hebben ze in de nabije toekomst (groot) onderhoud nodig. Hetgeen eigenlijk geen verrassing is: het is regulier groot onderhoud (distributie om de zoveel km of jaren) welke gezien de leeftijd van de beestjes op wat meer punten uitgevoerd moet worden. (verroeste leiding hier, lekke keerring daar en nog links en rechts een dittemedatje...)

De Zilvere bijv. wil ik komend jaar aanpakken op de volgende punten (als ik hem niet alsnog verkoop):
Nieuwe wielkastrandjes achter, nieuwe/andere benzinetank en nieuwe remleidingen achter. Daarnaast zal hij over een jaartje of 1 a 2 ook weer nieuwe distributie nodig hebben... maar dan wil ik meteen nog wat extra dingen doen.

Maar het is ook wat je laatst zei: nu weet je wat je hebt, wie weet wat je nieuwe aanwinst allemaal heeft meegemaakt? (kun je gedeeltelijk opvangen door garage historie, goede proefrit en (bovag) garantie voor een paar maanden).

Enfin, dat is het leed wat auto-gekheid/liefde heet...

Ben je trouwens al bekend met deze website? (vast wel):
http://www.alfa-romeo-onderdelen.nl/

Groeten, Roel