Dec 31, 2011

Kermit

Ja, het stuurhuis heb ik opgegeven. Vrouwlief heeft mij overtuigd van het feit dat we niet mobiel zijn en voorlopig ook niet zullen zijn. Een andere is gekomen: Kermit, een groene 146 1.6 Twin Spark 16V alstublieft.
Waarom deze? De kermit was een van twee 146's die stonden bij een handelaar in Kessel. Beide auto's waren in gebruik bij de ouders van de eigenaren, in afwachting van hun nieuw bestelde VW's. Dat gaf in ieder geval aan dat ze liepen en gekeurd waren. De ene was een 1.4 TS, de ander een 1.6 TS. Omdat we de kans kregen beide auto's te rijden zijn we vanmorgen op pad gegaan.
Eerst in de 1.6 gereden. Lekker pittig, schakelt en stuurt goed en had een net interieur. De 1.4 had een nog netter interieur, mooi zelfs. maar hij liep en schakelde minder. Belangrijkste pluspunt van de 1.6 was dat hij een bekende historie had bij Kozole in Landgraaf. Tot km 129.000 gedocumenteerd. Nu had de 1.6 140.000 op de teller, bovendien was de distributie pas in maart 2011 vervangen. De 1.4 had 110.000 km op de teller, maar gaf totaal geen clou over de onderhoudshistorie. Daarbij was het mij onbekend of de Twin Sparkpluggen waren vervangen bij 100.000 km, de distributie was al van stand 81.000 en vond ik de motor rauw lopen.
Omdat de 1.4 naar mijn idee te hard moest sleuren aan de zware auto, en de 1.6 een beter curriculum had, hebben we voor de 1.6 gekozen. Ook niet zo heel erg netjes, maar met patina. En ik heb nog wat van de prijs af kunnen dingen. Meteen boter bij de vis, om 12.00 uur op 31 december 2011 waren we eigenaars van een nieuwe Alfa 146.

Voila!


Simpel no-nonsens zwart interieur

Minder mooie, maar originele Alfa velgen, een goeie radio en airco! We zijn weer mobiel.
Goed nieuwjaar.

Oh, onze buurman had ons zijn oude (ietwat klapperende) Mazda 323 geleend om te gaan kijken. Bij thuiskomst was hij zo enthousiast over de 146 dat hij toch serieus moest nadenken of hij niet voor de 1.4 zou gaan. Ben benieuwd hoe hij januari 2012 zal inrijden...?

5 comments:

BMWRoellie said...

Ha Thei & Familia,

Als eerste de beste wensen voor 2012! En zo te zien zijn jullie het nieuwe jaar al goed begonnen!

Proficiat met de nieuwe aanwinst! (mooi moment is dat hè, wanneer de nieuwe aanwinst op naam staat en er trots mee naar huis gereden wordt).
Is de viervoeter des huizes er ook in zijn nopjes mee?

Ik durf te wedden dat er momenteel ook regelmatig door het raam naar buiten geloerd wordt, om daarna met een trots gevoel weer op de bank te gaan zitten :) haha

Grappig hoe een stuurhuis tot de aanschaf van een nieuwe auto kan leiden... (ondanks dat dit al langer kriebelde)

Van deze kant ook nog een klein nieuwtje te melden: de "gouje" snort ook weer vrolijk rond met z'n nieuwe dynamo :) (nu duimen dat het accu probleem verleden tijd is).

Veel plezier met de 146! En tot spreeks!

groeten, Roel

Thei Moors said...

Heij Roelie,
Leuk je bericht.
Vandaag alweer een dag gewerkt. Maar ik was toch de hele dag met mijn hoofd bij de nieuwe 146. Vanavond eens even aan paar rondjes gereden, naar Duitsland (nog niet voluit gegaan) tanken en even naar Belfeld. Zomaar. Met de hele femmilie, zonder viervoeter. Ik weet nog niet hoe die moet gaan passen, maar dat zien we wel.
Kriebelen deed het inderdaad al lang. En we zijn blij dat we de knoop hebben doorgehakt. Dit is een fijne auto om in te rijden. Alles, nee bijna alles werkt (elektrische venster rechts niet), en de achterruitverwarming. Typisch Alfa, altijd iets met de elektriek.
De bandjes zijn wat minder dan ik had gehoopt, maar ik probeer de Vredestein Quatracs eronder te leggen. De maat is goed, zelfs de breedte van de velg is goed. Ik weet niet of de Speedlines op de 146 passen. Ach ja zo is er altijd wel wat.
Groet, Thei

dibro said...

Kermit???

There can be only one... :-) En ook nog in de buurt, affijn, ik was eerder hahaha.

Grtz,
dibro

Thei Moors said...

Hallo Kermit, eh Dibro,
Leuke reactie. Rij je ook Alfa?
Wat is in de buurt?
Thei

dibro said...

155, groen, in Venlo. Heb al 8 jaar "it's not easy, being green (Kermit)" onder m'n forum-berichten staan :-)