Aug 19, 2011

Accuplateau


Afgelopen week nog even de vaart erin gehouden. Naast het monteren van de linkere veiligheidsgordel en de lijst om de vloerbedekking vast te zetten, heb ik in de stille uurtjes nat het eten en het Journaal nog gewerkt aan het accuplateau uit de grijze.
Tijdens het demonteren van de accu uit de grijze heb ik de plateaus waarop de accus staan in beide auto's eens even vergeleken. In de blauwe was het zowat doorgeroest, in de grijze was het heel aardig geconserveerd. Wel roest, maar geen gaten. Dat plateau gedemonteerd en even aan de kant gelegd voor verdere bewerking. Eerst die gordelspanner erin draaien. En passant ook even de zonnekleppen en de handgreep aan de rechtervoorzijde gemonteerd. Dat is geen werk voor in de avonduren, je ziet niets meer. Tijd dat die wagen naar buiten komt.

Het plateau heb ik gisteren blank geschuurd en in de Brunox gezet. Brunox is een voor mij nieuw middeltje, veel dunner en beter verwerkbaar dan Noverox. Dat wordt op den duur toch dik en moeilijk verwerkbaar. Het droogt langzamer en veel ruwer op. Brunox droogt in eerste laag heel snel en glad. De tweede laag is gemakkelijk aan te brengen met een penseel en geeft een heel mooi glad resultaat. Morgen een bus zwarte verf halen en spuiten dat plateau.
Monteren en klaar is Kees, ... eh Tulipo.


No comments: